(FTP) File Transfer Protocol چیست ؟
پروتکل انتقال فایل FTP یک پروتکل شبکه استاندارد است که برای انتقال فایل ها بین یک کلاینت و یک سرور در یک شبکه کامپیوتری استفاده می شود. FTP بر اساس معماری مدل کلاینت-سرور ساخته شده است و از کنترل جداگانه و اتصالات داده بین مشتری و سرور استفاده می کند. معمولاً برای آپلود فایل ها در یک وب سایت یا دانلود فایل ها از سرور استفاده می شود.
چرا از FTP Server استفاده می شود ؟
از FTP Server برای اشتراکگذاری انواع فایلها از جمله فایلهای با حجم بالا ، فایلهای Backup ، فایل های لایسنس (License) و فایلهای نرمافزاری استفاده می شود .
1. اشتراک گذاری فایل : به کاربران اجازه می دهد تا فایل ها را به راحتی بین رایانه ها از طریق شبکه آپلود و دانلود کنند.
2. دسترسی از راه دور : کاربران می توانند از هر جایی به فایل ها دسترسی داشته باشند، به شرطی که اتصال اینترنت و اعتبار لازم را داشته باشند.
3. پشتیبان گیری و بازیابی : از سرورهای FTP می توان برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم و بازیابی آنها در صورت نیاز استفاده کرد.
4. انتقال فایل های بزرگ : FTP برای انتقال فایل های بزرگ که ممکن است برای پیوست های ایمیل خیلی بزرگ باشند کارآمد است.
5. امنیت : با FTP ایمن (SFTP)، داده ها را می توان در حین انتقال رمزگذاری کرد و روشی امن تر برای انتقال اطلاعات حساس فراهم می کند.
روش راه اندازی FTP Server در ویندوز
برای نصب FTP Server در ویندوز باید در داخل Control Panel رفته و در قسمت Programs and Features در گوشه سمت چپ گزینه Turn Windows Features on or off را انتخاب نمایید و در قسمت Internet Information Services رفته و Features مربوط به FTP Service را فعال می نمایید .
نکته : در صورتی که می خواهید FTP Server خود را با Internet Information Services (IIS) مدیریت کنید باید Web Management Tools را نیز فعال نمایید .
برای تنظیمات FTP در IIS باید از قسمت Start ویندوز نرم افزار IIS را سرچ نمایید و در منوی سمت چپ Connections را انتخاب نمایید و بر روی زیر منوی Sites کلیک راست نمایید و گزینه ADD FTP Site را اجرا نمایید.
در این بخش از شما یک FTP Site Name برای ساخت FTP نیاز می باشد و یک Content Directory برای فایل FTP که می خواهیم در آینده در آن فایل های FTP را قرار دهیم انتخاب می کنید و در قسمت Physical patch قرار می دهید .
در بخش Bending And SSL Setting در قسمت Binding یک آدرس IP و یک Port برای FTP Servre از شما می خواهد و در قسمت SSL نوع مجوز SSL یا نبودن SSL را انتخاب نمایید .
در این بخش Authentication و Authorization را انتخاب می نماییم .
نکته : برای راه اندازی FTP Server باید سیستم شما Password داشته باشد .
در آخر برای اینکه ببینیم تنظیمات را به درستی انجام داده ایم یا نه می توانیم با چک کردن آدرس IP اختصاص داده شده به FTP آن را بررسی نماییم