استاندارد اتاق سرور را چه شرکتی ارائه می دهد ؟

برای اینکه یک سری قانون ها و قراردادهایی در حوزه مخابرات عرضه شود و اجرای آن مورد پذیرش همگان نیز قرار گیرد ،شرکت (TIA) Telecommunications Industry Association استانداردی به نام  TIA942 در حوزه اتاق سرور عرضه کرد . که حداقل الزامات زیرساخت داده های مخابراتی در حوزه طراحی ، نقشه اتاق سرور، دما و امنیت ، نحوه کابل کشی، نحوه انتخاب و خرید تجهیزات پسیو و اکتیو به کار رفته در دیتاسنتر و اتاق سرور را که باید اجرا شود ، مشخص میکند.

نکته : TIA استانداردها را هر 5 سال یکبار بررسی می کند. در آن زمان، استانداردها مجدداً تأیید، لغو یا تجدید نظر می شوند.

طبق استاندارد TIA، اتاق سرور باید در چهار سطح مجزا تقسیم بشه. این استاندارد چهار سطح رو با عنوان TIRE و شماره‌های یک تا چهار مشخص می‌کند و با افزایش شماره‌ها، اتاق سرور هم بزرگتر و پیچیده‌تر میشود:

  • tire1 : در این سطح ساده و اولیه تجهیزات زیادی وجود ندارند و در صورت خرابی یکی از تجهیزات، کل شبکه از کار میافتد.
  • tire2 : پشتیبانی سیستم الکترونیک شبکه، سیستم اطفاء حریق و سیستم‌های تهویه هم در این سطح لحاظ شده است.
  • tire3 : در سطح سوم از استاندارد TIA 942 علاوه بر موارد قبلی، سیستم ایمنی cctv، یک سیستم پشتیبان برای توزیع برق و پشتیبانی از سیستم برق و ژنراتورها و غیره در این سطح در نظر گرفته شده است.
  • tire4 :در سطح نهایی، علاوه بر تمام موارد قبلی، دو سیستم فعال برای توزیع برق و پشتیبانی از تمام تجهیزات شبکه به کار رفته است. در اتاق سرور از جمله سوئیچ و مودم و روتر و غیره هم اضافه شده که در این سطح میشه گفت جزئی‌ترین نکات هم لحاظ شده است

اتاق سرور به چه مکانی گفته می شود ؟

اتاق سرور (Server Room) به محلی از یک آپارتمان ، مجتمع مسکونی  یا واحد در نظر گرفته گفته می‌شود که سرورها و  تجهیزات کامپیوتری در آن نگهداری می‌شوند و با توجه به اینکه بسیاری از کسب و کارها که به منظور قرار دادن سرورهای کامپیوتری و سایر تجهیزات خود در داخل شرکت نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرد که معمولاً دارای تهویه مطبوع است و به کار مداوم سرورهای رایانه اختصاص دارد. کل ساختمان یا ایستگاهی که به این منظور اختصاص داده شده است یک مرکز داده است.

رایانه‌های موجود در اتاق‌های سرور معمولاً سیستم‌های بدون هد هستند که می‌توانند از راه دور از طریق سوئیچ KVM یا نرم‌افزار مدیریت از راه دور مانند Secure Shell (ssh)، VNC و دسکتاپ از راه دور کار کنند.

مواردی که باید در انتخاب اتاق سرور استاندارد در نظر گرفته شود :

  1. اتاق سرور باید به دور از دیوارهای بیرونی ساختمان قرار داشته باشد تا از جذب گرمای ناشی از پنجره ها و سطوح دیواره بیرونی جلوگیری شود.
  2. در صورت عدم امکان دوری از پنجره های بیرونی، باید از پنجره های دوجداره یا سه جداره و سایه دار استفاده شود تا از ورود مستقیم نور خورشید به اتاق کامپیوتر جلوگیری شود.
  3. طبیعتا باید فضای کافی برای قرار دادن تجهیزات وجود داشته باشد.
  4. سیستم توزیع هوا و تهویه باید هوا را به صورت یکنواخت در اتاق سرور پخش کند.
  5. اتاق سرور باید از انبار های کالاهای خطرناک، شوک مکانیکی، لرزش بیش از حد و مناطق با خطر آتش سوزی و آبگرفتگی بالا دور باشد.
  6. برای از بین بردن تأثیر تداخل الکترومغناطیسی، اتاق سرور باید دور از اتاق ژنراتور، اتاق آسانسور یا در بعضی موارد اتاق های کنترل رادار یا ارتباط از راه دور قرار گیرد.
  7. باید دسترسی توسط پرسنل عمومی به اتاق سرور در حداقل میزان ممکن باشد.

دیتاسنتر به چه مکانی گفته می شود 

دیتاسنترها علاوه‌بر تجهیزات پیشرفته امنیتی و اطفاء حریق، از امکانات گسترده‌ای در زمینه تجهیزات کامپیوتری استفاده می‌کنند. در مراکز داده از تجهیزاتی مانند روترها، سوییچ‌های شبکه، دیوارهای فایروال، سیستم‌های ذخیره‌سازی و سرورهای مختلف استفاده شده است. نحوه طراحی و چیدمان ساختمان دیتاسنتر به‌گونه‌ای است که معمولا سرورهای مختلف به صورت یکپارچه داخل کابین و رک‌هایی مخصوص قرار گرفته‌اند. کابل کشی و سیستم تهویه در دیتا سنترها به حرفه‌ای‌ترین شیوه ممکن انجام شده تا آسیبی به قطعات وارد نشود . در مراکز داده کلیه اطلاعات شرکت‌ها در قالب داده‌های مختلف روی تجهیزات دیتا سنتر قرار گرفته است و به‌همین دلیل اغلب دیتا سنترها از پیشرفته‌ترین سخت‌افزارها کمک می‌گیرند. سرورهای فضای ابری مجازی نیز در دیتا سنترها قرار میگیرند

تجهیرات استفاده شده در دیتاسنتر استاندارد

  • استفاده از فایروال های سخت افزاری
  • دوربین ثابت
  • استفاده از سیستم های برق اضطراری ups و ژنراتورها
  • دوربین های امنیتی 360 درجه
  •  فضای دیتاسنتر با ظرفیت بالا
  • استفاده از برترین تجهیزات ارتباطی بی سیم
  • سیستم کارت شناسایی جهت ورود به اتاق‌های مختلف
  • سیستم تهویه و خنک کننده مناسب جهت تنظیم دما، رطوبت و فشار هوا
  • نگهبانی و همچنین حضور مهندسان پشتیبانی به صورت 24 ساعته
  • استفاده از ژنراتور برق های مختلف
  • استفاده از آخرین سخت افزارهای روز دنیا .
  • تست ژنراتور و سوخت گیری مجدد در صورت نیاز، به نحوی که همواره 80% مخزن سوخت پر است.
  • متصل بودن از بک بون (backbone) مختلف اینترنتی از طریق فیبر و مایکروویو برای ارتباط مستمر و بدون مشکل در صورت مشکل در یکی از خطوط
  • استفاده از سیستم اطفاء حریق با گاز
  • استفاده از سنسورهای اعلان حریق، دما، دود، نشتی گاز و نشتی آب
  • اتاق های مانیتورینگ که به صورت 24 ساعته در حال بررسی وضعیت دیتاسنتر هستند.
  • استفاده از دیوارهای استاندارد عایق صوت
  • استفاده از استاندارد کف‌های کاذب .
  • درب اتاق سرور باید متناسب با ابعاد آن و ضد سرقت و ضد حریق باشد.
  • نظارت، کنترل تردد و عبور و مرور به اتاق سرور بسیار حائز اهمیت است. می‌توانید با راه اندازی سیستم کنترل تردد هوشمند بر رفت و آمد این اتاق نظارت داشته باشید.
  • دما و رطوبت اتاق سرور باید متناسب با این فضا و کاربری آن باشد.
  • برای خنک کردن اتاق های سرور باید از کولینگ های تخصصی که برای این کاربری طراحی شده‌اند استفاده شود.
  • سیستم روشنایی اتاق سرور باید به گونه‌ای طراحی شود که در مصرف برق صرفه جویی شود.
  • برای عدم بروز مشکلاتی در کارکرد شبکه باید از نشستن گرد و غبار بر روی تجهیزات موجود در اتاق سرور جلوگیری کرد.
  • در نهایت با تهیه یک چک لیست اتاق سرور طراحی و استاندارد سازی اتاق سرور را به پایان برسانید.

تفاوت اتاق سرور و دیتاسنتر در چیست ؟

اتاق سرور اتاقی جهت قرار دادن و نگهداری سرورها است. به همین دلیل یک دیتاسنتر یا مرکز داده نیز ساختمانی است که تماماً و به طور ویژه برای تجهیز و پشتیبانی از حجم بالایی از سخت افزار‌های محاسباتی طراحی شده است. مهم‌ترین تفاوت اتاق سرور و دیتاسنتر در اندازه آنها است .

تفاوت اصلی اتاق سرور و دیتاسنتر در انتخاب مکان قرار گیری آنهاست در دیتاسنتر ها اتاق های مانیتورینگ است که به صورت 24 ساعته در حال بررسی وضعیت دیتاسنتر هستند و افرادی متخصص که به صورت 24 ساعت در آنجا حضور دارند .

جرا باید از دیتاسنتر داخلی استفاده کرد و مزیت آن نسبت به دیتاسنتر خارجی چیست؟

دیتاسنتر داخلی که معمولاً “on-prem” نیز نامیده می‌شوند، به شما این امکان را می‌دهد تا کنترل کاملی بر زیرساخت‌های خود داشته باشید. امروزه داده‌ها، مهمترین کالا به شمار می‌روند و این داده‌ها بر روی سرورها و ذخیره ساز ها قرار می گیرند . یکی از مزیت هایی که دیتاسنتر داخلی به دیتا سنتر خارجی دارد این می باشد که در صورت بروز مشکل می توان سرور ها را در مدار خارج کرد و در صورت نیاز آنها را ارتقا داد  .

چه شرکتهایی از دیتاسنتر باید استفاده کنند ؟

همان طور که گفته شده برای نگه داری سرورها به زیرساختهایی نیاز دارم مانند برق، سیستم‌های خنک کننده، سیستم‌های ارتباطی و امنیت که برای همه آنها نیز باید تدابیر لازم به‌منظور جایگزینی و بکاپ اندیشیده شود. دیتاسنتر به شما این امکان را می‌دهد تا سرورهای خود را در تاسیساتی که زیرساخت‌ها و امنیت فیزیکی مورد نیاز برای عملکرد ایمن و پایدار سیستم شما را فراهم می‌کند، قرار دهید و بدین ترتیب شرکت های از دیتا سنتر استفاده می کنند که می خواهند هزینه‌های خود را کاهش دهند و به بالاترین performance دست یابند .

Co-Location چیست؟

کولوکیشن یا کلوکیشن در برخی از سایت ها به کار برده می شود که در توضیح ساده خدماتی است که بر اساس آن طبق قرار دادی که با شرکت میزبان بسته می شود، شرکت میزبان خدمات دیتاسنتر ، کل امکانات خود را به یک شرکت دیگر اجاره می‌دهد و متعهد می شود که فضای دیتاسنتر، تجهیزات، پهنای باند و امنیت لازم برای نگهداری از سرور فیزیکی و اختصاصی شما را فراهم می‌کند.در خدمات کولوکیشن، روال بدین گونه است که شرکت یا سازمان یا فردی که نیاز به این خدمات دارد، سرورها و تجهیزات موردنیاز خود را بصورت مستقل خریداری می کند؛ و شرکت میزبانی وب که ارایه دهنده این سرویس می باشد به آن سرویس می دهد، لازم به ذکر است که کولوکیشن تنها برای سرور های فیزیکی و اختصاصی کاربرد دارد و برای سرور های مجازی که به صورت فیزیکی سخت افزاری ندارند قابل استفاده نمی باشد. از آنجا که اکثر شرکت های ایرانی مرکز داده منحصر به فرد خود را ندارند توسط تیم فنی خود سرور را در مرکز داده مد نظر شما میزبانی می کنند. از سوی دیگر رک کولوکیشن نیز حالتی است که رک‌های موجود در یک Data Center به‌صورت اجاره در اختیار شرکت‌های متعدد قرار داده می‌شوند.

مزایای استفاده از Colocation چیست ؟

از مزایا استفاده از Colocation می توان به در دسترس بودن بصورت شبانه روزی ، امنیت سخت افزاری سرورها ، کاهش Downtime سرورها، حفظ امنیت سرور و نگهداری تجهیزات و سپردن سرور به افرادی مجرب ، در دسترس بودن به صورت ۲۴ ساعته و مانیتور کردن اشاره کرد .

PSNivan Data Center

لطفا به محتوای ما امتیاز بدهید

0 / 5 نتایج رأی گیری 0 تعداد رأی دهندگان 0

رتبه صفحه شما: